• +90 216 553 3230
  • info@bilimselyuzme.com
Pilatesin Sağlığa Etkileri

Pilatesin Sağlığa Etkileri

Pilatesin sağlığa faydaları hakkında birçok rapor var. Bununla birlikte, bunların bir kaçı titiz bir bilimsel incelemeye tabi tutulmuştur ve bu alanda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Uygulayıcılar düzenli pilateslerin duruş, kas tonusu, denge ve eklem hareketliliğini artırabileceği gibi stres ve gerginliği de azaltabileceğini söylüyorlar. Dansçılar dahil seçkin sporcular için pilates, tüm vücut gücünü ve esnekliğini geliştirerek antreman yapabilir ve yaralanma riskini azaltır.

Pilates egzersizleri fizik tedavi merkezlerinde çok yaygındır. Pilatesi bu kadar etkili yapan, vücuttaki bel ağrısına yol açan yapısal dengesizliklere değinmesidir. Pelvik ağrılar, kas dengesizlikleri, zayıf duruş ve vücut bilincinin eksikliği gibi meseleler tümüyle sağlığı etkileyen unsurlardır. Pilates bu konularda insanların gelişimine yardımcı olan egzersizdir.

 Pilates hem zihinsel hem de bedensel kontrolü hedeflemektedir. Akıcı hareketler nefes ve beden ile zihin kontrolünü de beraberinde sağlamayı hedeflemektedir. Düzenli olarak yapılan pilates bedenin daha esnek, kontrollü ve konsantrasyonu yüksek olmasını sağlamaktadır. Bugün pilates fizik tedavi uzmanları tarafından tavsiye edilmektedir. Pilatesin 6 temel öğesi bulunmaktadır. Konsantrasyon; uygulama esnasında yapılan hareketlere yoğunlaşmak ve beden ile zihnin uyum içerisinde çalışmasını sağlamak. Kontrol; hareketlerin bilinçli olarak yapılması ve bedenin kontrol altında tutulması ile doğru hareketlerin yine doğru şekilde yapılmasını ifade etmektedir. Merkezleme; pilateste hedef kalça, basenler, göbek ve beldir. Merkezleme sayesinde doğru bölgenin çalışması sağlanmış olur. Akıcı hareket; yapılan her bir hareketin hissedilerek yapılması, acele edilmemesi anlamını taşımaktadır. Kesinlik; her bir hareket kesinlik içerisinde baştan savma olmadan yapılmalıdır. Nefes; kontrollü nefes alma aynı zamanda iç organlarının da düzenli olarak çalışmasına yardımcı olacaktır

Pilatesin yanlış uygulanması kas rahatsızlıklarına, kemik kırıklarına ve çıkıklarına neden olabileceği göz ardı edilmemeli ve uzman eğitmenler eşliğinde yapılmalıdır.

Yorumunuzu Yazın
Kişisel verilerin gizliliği gereği sitemizde sizden talep ettiğimiz veriler ve bu verilere ilişkin veri saklama politikamızı gösterir metne buradan ulaşabilirsiniz